Segítség Lakásvásárlás!

 2010.02.23. 20:56

Segítség Lakásvásárlás!

Pár jó tanács

 

Lassan egy éve megy a találgatás, hogy az ingatlanpiac mikor fog helyreállni. A válság hatását még mindig érezni, óvatosabbak az emberek a vásárlásnál, és csak kicsiben mernek álmodni.
Tavaly késő ősszel még nagyon nem látszott az alagút végén a fény, már ami az
ingatlanpiac mozgását illeti. Talán még most sem látható. Nem mozdult sem pozitív, sem negatív irányba. A válság oly mértékben "fertőzte meg" a magyar ingatlanpiacot, hogy még most sem lehet látni a végét.
Bizakodásra adhat okot az a tény, hogy most januártól 4 millió forint forgalmi érték felett 6 százalékról 4 százalékra esik, míg a 4 millió alattiaknál nem változik a 2 százalékos ingatlanilleték-befizetés.
Az ingatlanosok szerint erősödni fog a piac most tavasztól. Az elkeseredett eladók abban bízhatnak, hogy végre elkezd kimászni a gödörből a lakáspiac. Az egyik legismertebb ingatlanportált elnézve nagyon sok ingatlan vár gazdára. Sokan, belefáradva az eladás miatti várakozásba, inkább bérbe adták lakásukat, házukat. A banki
hitelek tömeges becsődölése miatt rengeteg ingatlan van még mindig ár alatt a piacon.

Az eladóknak érdemes néhány szempontot figyelembe venni, ha nem jön a vevő, felesleges köröket takaríthat meg: valóban a piac jelenlegi helyzetében szeretné eladni az
ingatlant? Jól van az ár belőve? Érdemes ingatlanirodákkal is szerződni, oda ugyanis sokkal több vevő tér be, mint egy magánszemély hirdetésére. És ami a legfontosabb az eladásnál: a türelem. Türelem az érdeklődők, türelem a piac iránt. Eladhatatlan ingatlan nincs, a körülményeknek kell klappolniuk és máris lehet dobozolni.

A vevők most előnyös helyzetben, mondhatni nyeregben vannak. Játékszerrel lehet olyan tulajdonosokat találni, akik mélyen áron alul adják otthonukat. Érdemes azonban odafigyelni, hogy neadjisten nem egy kilakoltatott, bank által árverésre hirdetett ingatlanról van-e szó. Ha bevállaljuk azt, hogy megjelenhet a feldühödött korábbi tulajdonos, akkor rajta, de jobb elkerülni messze ívben az ilyen helyzeteket.

Ha bármilyen kérdése lenne a hitelekről keresse fel honlapunkat a-lakáshitel.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-elotakarekossag.blog.hu/api/trackback/id/tr321785119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása