Nem tudja fizetni hitel törlesztését?     

Sokan félnek ma Magyarországon attól, hogy nem tudják majd törleszteni hiteleiket. Ha elfogy a pénz, nincs mese, valamit ki kell találni a befizetésre, különben komoly bajban lehet az érintett. A hiteltörlesztők országunkban elég magas számot képviselnek, ezért sokakat érdekelhet a következő cikk, mely megoldást próbál javasolni a hitelüket törlesztésképtelen polgároknak.

Mit tegyünk tehát, ha nincs pénz a hitel törlesztésére?

Több lehetséges megoldás is van, ezeket próbáljuk most összeszedni.

Sokan nem is gondolnák, de az egyik legkézenfekvőbb gyógyír a bajra, ha megpróbálunk annál a banknál megoldást találni a problémára, amelyik a hitelt adta. A Hitelkiváltás a legtöbb esetben eredményes szokott lenni. Kitolhatjuk a futamidőt, ezáltal csökkenhetnek a havi részletett. A legtöbb bank, hitelintézet rendelkezik áthidaló konstrukcióval, mely ilyenkor segít az ügyfeleinek. A törlesztést lehet szüneteltetni is, amíg oldódnak anyagi gondjaink, utána viszont folytatni kell. További lehetőségek után érdeklődjön bankjánál.

Segíthet az állam is. Az állam által kínált áthidaló megoldás lényege, hogy 2 éven keresztül csökkentett törlesztéssel tud élni az adós. Az eredeti törlesztés összegét egy forint alapú hitel csökkenti, fedezi, melyre az állam kezességet vállal. Ez a fajta hitel csak ideiglenes megoldást jelenthet, maximum 2 évig. Ugyanis, ha lejárt ez a türelmi idő, az eredeti hitel teljes törlesztő összegét, továbbá az újabb, áthidaló hitelt is vissza kell fizetnünk párhuzamosan. Magyarul 2 év áll rendelkezésre, hogy olyan anyagi és megélhetési hátteret teremtsünk magunknak, mely biztosítja a dupla hitel törlesztését.

Segít az önkormányzat. Amennyiben minden türelmi idő lejárt már, és a bank az ingatlant árverezi, közbeléphet a helyi önkormányzat, vagyis elővásárlási jogot kaphat az adós ingatlanjára. Ezek után az adós bérbe veheti az önkormányzattól az ingatlant, így nem kerül utcára, megmarad a hajléka. Az önkormányzatnak ezt a bérleti lehetőséget határozatlan időre biztosítania kell a rászorult állampolgárnak. Fontos! Az önkormányzatnak pusztán joguk van az elővásárlásra, de nem kötelezettségük. Így érdemes tehát előtte érdeklődni, hogy ad-e segítséget a helyi képviselet. További információkért látogasson el honlapunkra a Részlet Törlesztés.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-elotakarekossag.blog.hu/api/trackback/id/tr411785124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinszent 2010.05.06. 16:00:41

mneg kell próbálni kiváltani új hitellel
süti beállítások módosítása