Ingatlan és kölcsön

 2010.02.23. 21:00

Ingatlan és kölcsön

Manapság igen kevesen vásárolnak úgy ingatlant, hogy mellé ne vennének fel valamilyen ingatlan alapú hitel konstrukciót. Ezen kölcsönök általában 20 évre szólnak és az ingatlan használóját eléggé helyhez kötik. Hiszen egy kölcsönnel terhelt ingatlan továbbadás nagyon macerás, még az ingatlanirodák sem nagyon szokták tudni eladni őket.

“Mit lehet akkor tenni?” - hangzik el a jogos kérdés azok szájából akik már végre beköltöznének saját lakásukba. Érdemes magas önrésszel kezdeni a hitelt és nem 20, hanem csak esetleg 5-10 évre felvenni. Így a likviditásunk is nagyobb és kevésbé vagyunk helyhez kötve a lakás miatt. Ha bármi gond van, még akkor is könnyebb eladni egy olyan ingatlant amin “csak” 5 évnyi hiteltartozás van.

A szakértők szerint a trend azonban továbbra sem ez, hiszen a magyar lakosság továbbra sem rendelkezik kellő tőkével az ingatlanok magas önrészéhez. Ha további kérdése van keresse fel honlapunkat az a-lakáshitel.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdij-elotakarekossag.blog.hu/api/trackback/id/tr281785138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Navigátor Credit · http://www.navigatorcredit.hu/ 2010.03.03. 11:44:30

Én Budapesten keresek lakást 9 millióért 2 millió önerővel. Tudnak nekem segíteni a hitelben.
süti beállítások módosítása